6 жовтня
4 жовтня
24 вересня
23 вересня
22 вересня
20 вересня
19 вересня
17 вересня
14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня

Нардеп Тетяна Скрипка: Уряд підтримав постанову щодо можливості надання згоди на виїзд дитини через застосунок «Дія»

Народний депутат, голова підкомітету Верховної Ради України у справах сім’ї та дітей Тетяна Скрипка прокоментувала прийняття урядом рішення щодо можливості надання згоди на виїзд дитини засобами порталу «Дія». За словами парламентарки, таким чином вдасться спростити процедуру надання дозволу на виїзд дитини за межі України та уникнути зайвої паперової тяганини, зберегти час і зусилля. Забезпечення можливості надання такої згоди в електронній формі мінімізує незручності та пришвидшить відповідні процеси. Тепер постанова має бути закріплена  відповідним законом, тож народна обраниця закликала колег підтримати прийняття документу, що розроблений очолюваним нею підкомітетом.

«Кабінет Міністрів України підтримав оформлення тимчасового дозволу на виїзд дитини за кордон у застосунку “Дія”. Послуга буде безкоштовною, водночас залишиться доступним класичний спосіб оформлення згоди у нотаріуса. І таке рішення задля захисту прав дітей та їхніх батьків має бути закріплено законодавчо.

Майже рік чекає свого розгляду у другому читанні законопроєкт 6146, підготовлений підкомітетом у справах сім’ї та дітей, який я очолюю. Крім інноваційних змін щодо надання згоди на виїзд дитини за кордон через застосунок “Дія”, законопроєктом передбачено:

порядок отримання згоди на виїзд дитини за кордон в разі, коли одним з батьків не надана така згода (дозвіл на тимчасовий виїзд можна отримати у суді);

випадки, коли тимчасовий виїзд дитини за межі України у супроводі одного з батьків не потребує надання згоди другого з батьків, у тому числі в умовах надзвичайного або воєнного стану;

можливість для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування виїхати за межі України тільки за погодженням з органом опіки та піклування.

Дітям потрібен захист, а батькам – простий і зрозумілий алгоритм дій. Сподіваюсь, що цей законопроєкт якнайшвидше буде розглянутий та підтриманий Парламентом», – написала Тетяна Скрипка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, за підтримки нардепа Тетяни Скрипки юні сумські шахісти мали змогу відпочити в Чехії. Цьому передували домовленості парламентарки із міжнародними партнерами та організація безпечної і насиченої оздоровчої кампанії для дітей із Сумщини.

Тест опитування
30 грудня
12 серпня
10 серпня
6 вересня
19 травня