Вчора
12 жовтня
9 жовтня
8 жовтня
6 жовтня
4 жовтня
24 вересня
23 вересня
22 вересня
20 вересня
19 вересня

Нардеп Тетяна Скрипка долучилася до реалізації проєкту «За зачиненими дверима: про що мріють діти в інтернатах»

Питання захисту прав дітей та популяризація сімейних форм виховання є одними із пріоритетних напрямків діяльності народного депутата Тетяни Скрипки. Відстоюючи ці теми, парламентарка  взяла участь у презентації результатів  ґрунтовного дослідження «За зачиненими дверима: про що мріють діти в інтернатах». Проєкт спрямований почути бажання, надії та мрії дітей в закладах інституційного догляду задля посилення впливу їх голосу на плани та пріоритети української влади та суспільства. Своїми враженням від заходу народна обраниця поділилася у Фейсбуці:

« «Діти хочуть розмовляти зі своїми батьками», – говорить під час інтерв’ю з дослідниками вихованка дитячого будинку в Україні.

Це і є мета деінституалізації: не врятувати дітей у притулках, а звільнити їх звідти.

Дітям потрібна родина, лише там можливе живе, повноцінне, цілюще спілкування з близькими людьми, а отже розвиток, навчання, становлення особистості.

Про що мріють діти в інтернатних закладах? Чому їхні бажання мають враховувати посадовці? Як змінила війна життя дітей за закритими дверима інтернатів?

Результати ґрунтовного дослідження вивчали разом із однодумцями, людьми дотичними до процесу деінституалізації, до захисту прав дітей.

Україна – є країною-лідеркою за кількістю дітей, що виховуються не дома, в той же час ніхто в світі зараз не робить більше ніж Україна, аби зберегти своїх дітей.

Я дякую за важливу і своєчасну роботу, проведену Save the Children in Ukraine, у партнерстві з Українською мережею за права дитини, Європейським форумом з проблем інвалідності, ГО “Соціальна синергія”, БФ “Голоси дітей “, Офісом дітей та молоді “ДійМО” при Міністерстві соціальної політики України та Офісом Уповноваженого Верховної Ради України з прав дитини».

Нагадаємо, нещодавно народний депутат Тетяна Скрипка та створене за її ініціативи сумське Жіноче об’єднання «Мереживо» долучилися до національного діалогу  “Об’єднані наставництвом”, присвяченого розвитку та вдосконаленню системи наставництва в Україні.

Тест опитування
30 грудня
12 серпня
10 серпня
6 вересня
19 травня