Вчора
4 жовтня
24 вересня
23 вересня
22 вересня
20 вересня
19 вересня
17 вересня
14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня

Нардеп Михайло Ананченко – про безпековий договір між Україною та Німеччиною

Народний депутат Михайло Ананченко прокоментував двосторонню угоду України з Німеччиною про безпекову співпрацю, яку сьогодні підписали у Берліні лідери двох держав – Володимир Зеленський та Олаф Шольц. Зокрема, парламентар наголосив на зафіксованому рекордному рівні підтримки Німеччини на 2024 рік – 7,1 мільярда євро фінансової і військової допомоги. На переконання народного обранця,  цей договір про співробітництво у сфері безпеки є безпрецедентним і засвідчує чітку позицію наших німецьких партнерів.

«Україна не мала сильніших договорів, ніж цей», — так Володимир Зеленський сказав про Договір з гарантій безпеки між Україною та Німеччиною.

В угоді зафіксовано «військовий» пакет допомоги на понад €7 млрд лише у цьому році. А ще – чітка позиція щодо санкцій, трибуналу, заморожених активів. Договір діятиме 10 років від моменту підписання, і увесь цей час Німеччина надаватиме підтримку Україні.

А ще – наше небо стане ще більш захищеним! Німеччина передає новий пакет військової допомоги на €1,1 мільярди, до якого, зокрема, увійдуть системи ППО Skyneх.

Сьогоднішнє свято – День єднання – вийшло за межі нашої країни. Україна обʼєднує цивілізований, демократичний світ у протистоянні агресору і збереженні своєї незалежності!» – написав Михайло Ананченко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Це вже друга угода, після угоди з Великою Британією, яку Україна підписала на виконання Спільної декларації G7 від 12 липня 2023 року.

Нагадаємо, нардеп Михайло Ананченко назвав історичною подією візит в Україну премʼєра Великої Британії Ріші Сунака та укладення договору про безпеку. За його словами, така потужна підтримка додає впевненості українському народові на шляху до перемоги.

Тест опитування
30 грудня
12 серпня
10 серпня
6 вересня
19 травня