Вчора
4 жовтня
24 вересня
23 вересня
22 вересня
20 вересня
19 вересня
17 вересня
14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня

Експерти розповіли, куди вирушити, щоб відновитися після стресу, спричиненого війною

Під час війни наше здоров’я особливо страждає через постійний стрес. І щоб не втратити себе та зберігати максимальну ефективність у такий складний час, потрібно знаходити можливість для перезавантаження та відновлення. Експерти розповіли про три курорти Львівської області, які допоможуть впоратися із цими завданнями. Про це пише «Урядовий Кур’єр» із посиланням на сайт проєкту «Відпочивай в Україні». Повідомляє Багнет.

Цього року через тимчасову окупацію Херсонської та Запорізької областей багато українців не змогли відпочити на улюблених морських курортах. Але це не означає, що потрібно відмовлятися від відпочинку та оздоровлення зовсім, оскільки психічне та фізичне здоров’я – це запорука нашої майбутньої перемоги та швидкого відновлення країни після війни.

Поліпшити свій психоемоційний стан та позбутися наслідків тривалого стресу допоможуть бальнеологічні курорти українських Карпат. Окрім чарівної природи та цілющого повітря Львівщини, вони славляться мінеральними водами, які застосовуються у лікуванні цілого ряду захворювань. У тому числі і спровокованих тривалим стресом.

Представник проєкту Tru.City, трихолог і фахівець превентивної медицини Марина Супрун пояснює, що вибір того чи іншого бальнеологічного курорту безпосередньо залежатиме від характеру проблеми.

«Якщо у вас виникли збої з боку травної системи, найкращим варіантом відновлення здоров’я буде Моршин. Його лікувально-столові мінеральні води в комплексі зі спостереженням лікаря та корекцією харчування допоможуть налагодити роботу шлунка, кишківника, печінки та підшлункової залози. Особливо варто звернути увагу на джерело вод №6», — запевняє експерт.

Якщо стрес став причиною проблем із нирками та порушення водно-сольового балансу, за словами експерта, краще зупинити свій вибір на Трускавці. Головний скарб курорту – мінеральна вода «Нафтуся», відома далеко за межами України. Вона вважається найкращою в лікуванні захворювань сечовидільної системи і, зокрема, сечокам’яної хвороби, а також є гарною профілактикою проблем із нирками.

«Якщо ж потрібно відновити порушений внаслідок тривалого впливу стресу обмін речовин та скоригувати анемічні стани, краще придивитися до Східниці, — рекомендує експерт. — Її мінеральні води також допоможуть налагодити роботу шлунково-кишкового тракту та нирок. Та ж «Нафтуся» тут має м’якше вплив і показує хороші результати у людей з піском у нирках».

Якщо потрібно упорядкувати нервову систему, всі карпатські курорти однаково хороші. Це і природа, і повітря, і хвойні ліси. «Але все ж таки я рекомендувала б Східницю, — каже експерт. — Саме цей курорт найбільш універсальний і багатий на різноманітність мінеральних вод по дії на різні системи та органи. Також вони чудово впораються з проблемами нервової системи та безсонням».

Перевага Східниці ще й у тому, додає Марина Супрун, що це максимально тихе місце, приховане горами, тут немає такої кількості відпочиваючих, як, наприклад, у Трускавці. «Якщо є можливість пройти санаторно-курортне лікування та курс масажу, можна розраховувати на повноцінне відновлення з комплексним підходом», – запевняє експерт.

Як би там не було, відпочинок у Моршині, Трускавці чи Східниці, якщо й не стане панацеєю від усіх проблем зі здоров’ям, точно допоможе хоч ненадовго відволіктися від поганих думок і налаштуватися на оптимістичніший лад.

Тест опитування
30 грудня
12 серпня
10 серпня
6 вересня
19 травня