6 жовтня
4 жовтня
24 вересня
23 вересня
22 вересня
20 вересня
19 вересня
17 вересня
14 вересня
13 вересня
12 вересня
11 вересня

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий приїхав на Сумщину підтримати освітян

Учора Сумщину відвідав міністр освіти та науки України Оксен Лісовий. Важливий візит з точки зору того, що зараз відбувається на кордоні і тими викликами, із якими зараз зіштовхується освітянська галузь нашої області.

Одним із головних питань, над яким працював міністр на Сумщині – стала підготовка освітніх закладів до нового навчального року, а також їх функціонування в умовах постійних повітряних тривог та загрози застосування КАБів, ракет і дронів.

Непростим рішенням в умовах нинішньої ситуації на кордоні, стало закриття в Сумах дошкільних навчальних закладів, з переводом їх на дистанційну роботу. Зроблено це було після неодноразових бомбардувань за останні три дні освітянської інфраструктури у громадах Сумського району.

Перебуваючи у Шостці, міністр освіти Оксен Лісовий побував у місцевих навчальних закладах, ознайомився із їх проблемними питаннями, намітили шляхи вирішення.

Окремо міністр МОН приділив увагу будівництву та ремонту в освітніх закладах Шостки укриттів, щоб учбовий процес можна було проводити в офлайн-форматі.

Народний депутат України Михайло Ананченко відзначив, що Оксен Лісовий продемонстрував себе як лідер і професіонал, який не боїться викликів і готовий підтримати освітян та дітей навіть у найскладніші моменти. Його візит на Сумщину – це не просто символічний жест, а конкретні кроки для забезпечення майбутнього українських дітей в умовах війни.

“Дякую Оксену Лісовому за непохитну підтримку та готовність діяти, коли це найбільше потрібно. Разом вистоїмо та переможемо!” – підкреслив Михайло Ананченко.

Візит міністра ще раз підкреслює важливість підтримки освітньої системи навіть у найважчі часи, коли йде боротьба за майбутнє Сумщини та всієї України.

Тест опитування
30 грудня
12 серпня
10 серпня
6 вересня
19 травня